top of page

Nereliyim? Nerelisin? Nereli?

Nereliyim? Nerelisin? Nereli?

Ancestry DNA testi yaptırdım.

Doğum günü hediyesiydi sonucu anca geldi. İlk tepkimi ölçmek icin videoya cektim kendimi :) sonucu beklerken meraktan cok izlemiştim böyle videolar, özendim. ilk YouTube videom da oldu böylece :) izlemek isteyenler Tıklasın (https://youtu.be/XpRO6P3zP0U) Sonuç pek şaşırtıcı degil tabi ama görsel olarak baya nokta atış yapmiş harita, uç bölgenin tam da kesiştiği noktada yaşamış olmam testi haklı çıkarıyor :)

Makedon baba tarafı İtalyan/Yunan DNA getirmiş (%43). Annemin büyük dedesi de Varna'dan gelin almiş, o da Doğu Avrupa DNAsi getirmiş (%24). Kendisi ise annemin dediğine göre Anadolu Selçuklu döneminde Anadolu'ya gelen manav Türklerinden (%9) ve Kafkasya'dan göçen kavimlerden (%12) bana DNA miras bırakmış. Bu arada o yüzde yirmi dördün içinde Avrupa Yahudisi(%4), İskandinav(%2), ve İrlanda(%1) geni var.

Aslında baya hepimiz kuzeniz :) testi yaptıran ve muhtemelen 1770-1890 yillari arasında ayni ataya sahip olduğum 5.kusak kuzenlerim de varmış. Sitede isimlerini görebiliyor istiyorsanız iletişime geçebiliyorsunuz.

Peki neden yaptım bu testi? Eğlence olsun diye, baya eğlenceliydi her aşaması beklemesi, araştırması, öğrenmesi eglenceliydi. Bir sürü şehirde ve ülkede yaşayarak geçen hayatımda nerelisin sorusuna verdiğim çeşitli cevaplara farkli bir bakış acisi kattı o kadar. :) internette cok video var bunla ilgili ama Türkçe cok az bulmuştum ona da katkım oldu.

bottom of page